top of page

De percussiegroep repeteert elke dinsdag van 19:30 tot 21:30 uur in het Gildehuis in Beek

De percussiegroep van "Volharding" bestaat momenteel uit 15 enthousiaste dames en heren. Naast klassiek slagwerk wordt er ook regelmatig op andere manieren met slagwerk geëxperimenteerd. Van olievaten tot boormachines, en van kleine tot grote trom alles komt bij deze club voorbij. Daarnaast schromen ze niet om muzikaliteit met humor te vermengen.

_MG_6520.jpg

"Trommels werden belangrijk in mijn leven"
Peter Wolterinck - Instructeur

Peter is geboren op 19 maart 1964 en is woonachtig in Zevenaar 
Sinds 16 juni 2015 volgt hij Perry Reimink op die een succesvol dirigent bij Volharding is geweest. Hij is al enige tijd actief als slagwerkdocent bij het Musiater in Zevenaar.

Op achtjarige leeftijd kreeg Peter zijn eerste slagwerklessen. Trommels werden sindsdien een belangrijk onderdeel in zijn leven. Deze passie uitte zich als tamboer in de plaatselijke drumband, slagwerker bij de fanfare en drummer in verschillende bandjes. De studie aan het conservatorium was daarom een logisch vervolg.De opleiding werd in 1988 afgesloten met het behalen van het UM-diploma welke met onderscheiding werd behaald. Na deze opleiding volgden een aantal masterclasses in de Verenigde Staten en Finland.

Peter speelde mee in bijna alle Nederlandse symphonie orkesten. In 1990 kreeg hij een vaste aanstelling bij "het Gelders Orkest". In 1996 kreeg hij de functie eerste slagwerker/plaatsvervangend aanvoerder. Hij speelde ook in verschillende door hemzelf opgerichte ensembles zoals het Michi Marimba Kwartet, Tri(o) Tones en trommelgroep Radac. Daarnaast musiceerde hij in grotere ensembles zoals het nederlands koper ensemble, de Ereprijs en diverse barokesembles.

peter wolterinck.jpg
bottom of page